Het lijkt erop dat er voor de toerismebranche deze zomer weer wat mogelijkheden gaan ontstaan. De komst van een eventueel vaccinatiepaspoort en het toenemend aantal gevaccineerde personen in Europa, zorgt eindelijk weer voor positiviteit. Uit statistieken van het bergtoerisme platform Indebergen.nl is gebleken dat in april een flinke toename is gemeten van het aantal bezoekers op de landen- en bestemmingspagina’s van de website. Daarnaast oriënteren bezoekers zich ruim 100% meer via informatie over bergregio’s in vergelijking met april 2020. Dat biedt veel perspectief voor het zomerseizoen dat de toerismebranche te wachten staat.

Alpenregio’s steeds populairder

De Alpen zien de afgelopen jaren een stijging van het aantal toeristen in de zomer. Zelfs in de zomer van 2020 heeft bijvoorbeeld Oostenrijk, ondanks de coronacrisis, nog een redelijk goede zomer kunnen draaien. De Alpenbestemmingen zijn met de auto te bereiken en er is veel ruimte om een coronaproof vakantie te kunnen beleven. Mede daardoor is de verwachting dat deze zomer veel mensen richting de regio op vakantie gaan.

Duidelijke stijging in april gemeten

Indebergen.nl heeft honderden bestemmingen in de bergen uitwerkt, met handige informatie tijdens de zoektocht naar een leuke bestemming in de bergen. Veel verkeer dat op het platform komt, komt via zoekmachines binnen. Op basis van deze statistieken kan er geconcludeerd worden dat er een flinke toename is in interesse naar de Alpen deze zomer. “Waar het zoekgedrag de afgelopen maanden flink achterbleef in vergelijking met vorig jaar en het jaar ervoor, zien wij voor het eerst weer een stijgende lijn. En dit is niet zomaar een stijging, want op bijna alle landen zien wij een plus van meer dan 100% ten opzichte van 2020”, aldus Mike Muller, hoofdredacteur van het platform.

Eindelijk weer wat perspectief

Uiteraard blijft het nog steeds afwachten hoe het reisadvies gaat zijn voor deze zomer. Nu al een voorspelling doen of reizen mogelijk is en welke landen er ‘geopend’ gaan worden is simpelweg niet mogelijk. Wel zijn de vooruitzichten positief en lijkt het erop dat we op vakantie kunnen naar de Alpen. Vanaf 19 mei zijn buitenlanders in Oostenrijk weer welkom, weliswaar onder voorwaarden afhankelijk van het aantal besmettingen in het land van herkomst.

Lees op Indebergen.nl meer over de huidige coronamaatregelen per Alpenland >>

You must be logged in to post a comment.