Nederlanders hunkeren naar wintersport. Dat is niet alleen een gevoel dat wij binnen de organisatie hebben, maar wordt ook door reisorganisatie Sunweb bevestigd. De boekingen voor winterseizoen 2021 – 2022 zitten flink in de lift volgens het populaire reisbureau. Dat zijn positieve signalen voor de reismarkt, want enig perspectief was het afgelopen jaar ver te zoeken. 

Kerstvakantie en Voorjaarsvakantie populair

Uit boekingen van Sunweb blijkt dat Nederlanders veel hoop hebben op volgend winterseizoen. We boeken massaal onze wintersportvakantie en kunnen niet wachten om weer op de latten te staan. Op dit moment is er met name een piek te zien in het aantal wintersportboekingen voor de kerstvakantie en voorjaarsvakantie van 2022. De drie meest geboekte bestemmingen liggen alledrie in Oostenrijk: Gerlos, Flachau en Mayrhofen. Wat ook opvalt is het aantal aanvragen voor groepsreizen van bedrijven of groepen die groter zijn dan 20 personen.

Voorwaarden voor boeken zijn goed

Vanwege de huidige coronasituatie en het gemiste winterseizoen zijn er nog altijd veel mensen met twijfels over het wel of niet nu al boeken van de wintersport. Sunweb doet er alles aan om die bij je weg te nemen. Zo is de reisorganisatie aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), waardoor je bij een eventueel faillissement geen financieel risico loopt. Daarnaast hanteert Sunweb meerdere garanties, zoals een omboekgarantie, repatriëringsgarantie en geldteruggarantie.

Persconferentie Rutte zorgt voor hoop

De persconferentie van Mark Rutte op 8 maart 2021 heeft binnen de reisbranche wat meer positiviteit gebracht. Ondanks dat er nog geen zekerheid kon worden gegeven over de mogelijkheid tot reizen deze zomervakantie, werd wel aangegeven dat als alles volgens planning verloopt, eind juli iedereen zijn eerste vaccinatieprik heeft gekregen. Hierdoor zijn eventuele verdere versoepelingen binnenkort mogelijk en is er grote hoop dat zomervakanties naar het buitenland mogelijk kan zijn. Toch blijft alles nog erg onzeker en zijn we afhankelijk van het verloop van het aantal besmettingen in Nederland. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten! De volgende persconferentie over twee weken geeft naar verwachting meer uitsluitsel over het reizen tijdens de zomervakantie.

You must be logged in to post a comment.