Het jaar 2020 gaat de boeken in als een turbulent jaar voor de reissector. Zo ook voor Oostenrijk, waar in maart abrupt een einde werd gemaakt aan de wintersportvakantie. Alle hoop kwam daarna te liggen op het mogelijk maken van een zomerseizoen. Ook hier werd de sector geraakt, omdat in mei en half juni reizen nog niet mogelijk was naar het Alpenland. Daarna trok het toerisme aan en heeft Oostenrijk relatief gezien nog een redelijke zomer kunnen draaien. Naar welke deelstaten in Oostenrijk zijn de Nederlanders in de zomer van 2020 afgereisd en hoe lang verbleven zij hier gemiddeld?

Toerisme cijfers Oostenrijk algemeen

Als we kijken naar de zomer van 2020 en de periode mei t/m oktober aanhouden, is er over heel Oostenrijk een flinke daling van het aantal toeristen gemeten. Deze vergelijking is gemaakt met de zomer van 2019.

Gemiddelde verblijfsduur per deelstaat

Waar gaan Nederlanders heen op vakantie en hoe lang verblijven zij hier gemiddeld? Waar in mei en juni het aantal toeristen nog een aanzienlijke daling liet zien, heeft de Oostenrijkse toerisme markt in de overige zomermaanden redelijk herpakt.

You must be logged in to post a comment.