Van 14 t/m 20 augustus 2020 hebben de wintersportwebsites Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl onderzoek gedaan naar het boeken en plannen van de wintersportvakantie 2020-2021. Ook is er gekeken naar aspecten die nu extra belangrijk zijn. In totaal werkten 3.102 wintersporters aan het onderzoek mee. De antwoorden werden vergaard middels een enquête, die werd verspreid via de websites en de bijbehorende social media kanalen. De enquête werd ingevuld door Nederlandstalige wintersporters, waarvan 86% woonachtig is in Nederland.

De wintersporter wil dit jaar op vakantie, dat is duidelijk. Bijna 90% van de ondervraagden maakt plannen voor komend seizoen. Van de mensen die niet op wintersport gaan, geeft het grootste deel als reden de coronacrisis. Driekwart geeft aan dat zij het verloop van de crisis willen afwachten, maar ook worden gezondheidsredenen als argument genoemd. 15% denkt dat veel skigebieden niet open zullen gaan wegens corona.

BIJNA 90% VAN DE WINTERSPORTERS WIL GEWOON GAAN DEZE WINTER

KOSTELOOS ANNULEREN KAN MENSEN OVERTUIGEN NU TE BOEKEN

We boeken later dit jaar

Ruim 40% heeft op dit moment hun vakantie al geboekt. Van de vakantiegangers die van plan zijn nog te gaan boeken, zeggen veel mensen dit jaar later te boeken dan dat zij normaal gesproken doen. Ruim de helft van de respondenten geeft aan 2 maanden of korter van tevoren hun skivakantie te willen boeken. Ook heeft een groot deel nog geen idee wanneer ze precies willen boeken. Zij willen wel, maar wachten nog even af.

Geld terug is belangrijk bij annuleren vanwege corona

Opvallend is dat, ondanks de coronacrisis, het wintersportbudget voor de meeste vakantiegangers gelijk blijft. Wel zijn er een aantal aspecten extra belangrijk in deze onzekere tijd. De wintersporter wil flexibiliteit qua boeken en het liefst kosteloos kunnen annuleren tot een week voor vertrek. Maar het belangrijkste is nog geld terug van de reis en/of skipas wanneer de vakantie niet door kan gaan of onderbroken moet worden wegens een corona-uitbraak of negatief reisadvies.

Complete onderzoek

Wil je meer weten over het onderzoek en alle resultaten terugzien? We hebben het onderzoek beschikbaar gemaakt. Via de button hieronder kun je de resultaten downloaden in pdf formaat.

You must be logged in to post a comment.